Internatutbildning

En vanlig fråga är hur lång körkortsutbildningen är?

Det är helt individuellt från person till person. Man har olika erfarenheter av att vistas i trafik med sig i bagaget. En del har aldrig haft möjlighet att köra något fordon alls, andra har övningskört hemma i flera år. Man kan ha lätt eller svårt för den teoretiska delen, man kan ha lätt eller svårt för den praktiska delen. Det är också individuellt hur det fungerar med självstudier.

Ett bra upplägg är att börja med att boka 2-3 veckor. Vi gör en bedömning tillsammans med dej hur just dina behov ser ut. Då kommer man igång bra och kan göra en utvärdering/planera vidare. En del elever varvar mängdträning hemma alternativt egna teoristudier med utbildningsveckor på trafikskolan. Vi gör alltid ett upplägg utifrån dina förutsättningar samt utvärderar fortlöpande. En del elever gör hela sin utbildning direkt, andra kommer på lov/semestrar.

Risk 1 (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) samt Risk 2 (halkbana inklusive hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden) skall genomföras innan prov. Har du gjort någon av dessa utbildningar redan så tala om det för oss, annars planerar vi för dessa utbildningar på trafikskolan. Risk 2 skall ske i slutet av den praktiska utbildningen.

Under din utbildning så fördelas dina lektioner under veckan. Det kan vara bara körlektioner eller varvat med enskilda teorilektioner om du har behov av detta. Utöver detta så har vi teori i sal, liten grupp (ca. 5 personer) 3 dagar i veckan på dagtid. Mellan lektionerna så kommer du att ha studieuppgifter att jobba med på egen hand.

All internatutbildning bokas via kontoret, ring oss på 0225-144 73 eller fyll i vårt kontaktformulär så återkopplar vi för bokning.

 

Pris: Se prislista

I detta ingår 14st körlektioner eller enskilda teorilektioner, boende med frukost på vardagar. Du har tillgång till rummet från söndag, samt över helgen om du har sammanhängande veckor.
Du har tillgång till tvättstuga och kök. För lunch och middag finns olika alternativ. Ett flertal olika matställen och affärer i skolans närhet, hämtmat, medhavda matlådor eller egen tillagning i vårt kök.

*Ytterligare kostnader kan tillkomma beroende på vad respektive elev behöver, till exempel riskutbildningar, billån vid prov, teorimaterial, eventuell bilanpassning samt boende för assistent (betalas som regel av assistentbolaget) 

sovrum01_anpassarnakorkort
sovrum02_anpassarna korkort