Medicinsk körbedömning

Agneta Gråberg är trafiklärare och diplomerade körbedömare på Anpassarna Körkort AB.

Vi kan anlitas av läkare, arbetsterapeuter och psykologer för att göra medicinska körbedömningar kring patienters förarkapacitet.

Det kan till exempel handla om att personen i fråga varit med om en stroke eller annan hjärnskada. Körbedömningen görs tillsammans med arbetsterapeut.

Anpassarna Körkort har tillgång till både manuell och automatväxlad bil, vi har även olika anpassningar som exempelvis vänstergas, olika grepp på rattspinnare, IR funktion för blinkers/spol och tork via dosa på rattspinnaren, nackblinkers mm  för den som har funktion på bara den ena sidan av kroppen. Vi har även handreglage för den som inte kan köra med sina fötter. Med hjälp av olika dynor kan vi även förändra kundens sittställning vilket kan vara väldigt viktigt.

En körbedömning tar ca 1 timme, men vi har 2 timmars tid avsatt då ca ½ timme före samt efter behövs för förberedelse, och genomgång av resultatet efteråt. Arbetsterapeuten dokumenterar och sammanställer.

Vi kan ta emot 1-4 kunder på en dag. Om det är halv (2 kunder) eller heldag (4 kunder) ser tiderna ut som följer.

Kl 08-10

Kl 10-12

Lunch

Kl 13-15

Kl 15-17

Anpassarna Körkort har ett internat och kan erbjuda övernattning för den som reser långt. I priset ingår då sängkläder, handdukar, frukost och lunch.

Enbart lunch kan beställas (senast kl 9 samma dag) och kostar 75kr

Anpassarna Körkort kan även åka till kunden, men har då inte möjligheten att ha med sig olika fordon om det är fler körbedömningar samma dag.

Prislista

Körbedömning: 2 timmar

  1 800 kr

Resa till kund inklusive bil

  900 kr /timme

Dokumentation

  900 kr /timme

Övernattning

  950 kr /person

Lunch

  80 kr
agneta_anpassarna