Medicinsk körbedömning

Agneta Gråberg är trafiklärare och diplomerad körbedömare på Anpassarna Körkort AB.

Vi kan anlitas av läkare, arbetsterapeuter och psykologer för att göra medicinska körbedömningar kring patienters förarkapacitet.

Det kan till exempel handla om att personen i fråga varit med om en stroke eller annan hjärnskada. Körbedömningen görs tillsammans med arbetsterapeut.

Anpassarna Körkort har tillgång till både manuell och automatväxlad bil, vi har även olika anpassningar som exempelvis vänstergas, olika grepp på rattspinnare, IR funktion för blinkers/spol och tork via dosa på rattspinnaren, nackblinkers mm  för den som har funktion på bara den ena sidan av kroppen. Vi har även handreglage för den som inte kan köra med sina fötter. Med hjälp av olika dynor kan vi även förändra kundens sittställning vilket kan vara väldigt viktigt.

En körbedömning tar ca 1 timme, men vi har 2 timmars tid avsatt då ca ½ timme före samt efter behövs för förberedelse, och genomgång av resultatet efteråt. Arbetsterapeuten dokumenterar och sammanställer det utlåtande som ska skickas till berörd instans, om trafikskolan ska sammanställa utlåtandet tillkommer en 1 timmes arbetskostnad för kunden.

Vi kan ta emot 1-4 kunder på en dag. Om det är halv (2 kunder) eller heldag (4 kunder) ser tiderna ut som följer.

Kl 08-10

Kl 10-12

Lunch

Kl 13-15

Kl 15-17

Anpassarna Körkort har ett internat och kan erbjuda övernattning för den som reser långt. I priset ingår då sängkläder, handdukar och frukost.

Anpassarna Körkort kan även åka till kunden, men har då inte möjligheten att ha med sig olika fordon om det är fler körbedömningar samma dag.

Prislista

Körbedömning: 2 timmar

1 800 kr

Resa till kund inklusive bil

900 kr /timme

Dokumentation

900 kr /timme

Övernattning

950 kr /person
Agneta